Więcej światła!!!!!!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzeselko
    Classic
    • 2016
    • 22
    • Octavia I combi (1U5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wybaczcie, że odgrzewam starego kotleta. Czy używał ktoś z Was dodatkowych lamp LEDowych? Upatrzylem sobie coś takiego:

lub

Zastanawiam się, jak coś takiego świeci w porównaniu do reflektorów na klasycznych zarowkach np. takich, jak zamontowal kolega zepter00. Macie z tym jakieś doswiadczenia?

Komentarz

• Bambek1
      Elegance
      • 2015
      • 963
      • Octavia I (1U2)
      • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Nie mam doświadczenia z takimi lampami ale patrząc na załączone do aukcji fotki to raczej do auta wiele to nie pomoże i szkoda kasy.
      ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
      Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
      Spalanie - Motostat.pl
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ROBAL_26
        RS
        • 2010
        • 2320
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

krzeselko ale to są światła robocze led i nie posiadają żadnej homologacji co podczas kontroli może skutkować utratą dowodu rejestracyjnego ,no i jak kolega napisał aż tak dużo światła one nie dają .ok
        Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2009
          • 10917
          • Fiat

a te wszystkie wynalazki do jazdy dzienniej ledowe montowane gdzie popadnie i święcące jak chcą można montować bez utraty dowodu?
          myślę, żę spoko można takie coś zamotnować, tylko osobny włącznik zakombinować jakiś, to nie będą się czepiać - można udawać że to drl hehe w zderzaku w razie co....tylko faktycznie efektywność tego może być mizerna, tymbardziej tych najtańszych
          to może lepiej led halogeny w zderzak jako doświetlenie długich?:

i tak jest totalny miszmasz z oświetleniem na drogach teraz
          Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3773
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpis
            a te wszystkie wynalazki do jazdy dzienniej ledowe montowane gdzie popadnie i święcące jak chcą można montować bez utraty dowodu?
            Nie można montować i używać ! Można utracić dowód rej !
            myślę, żę spoko można takie coś zamotnować, tylko osobny włącznik zakombinować jakiś, to nie będą się czepiać - można udawać że to drl
            Każda lampa, zainstalowana w pojeździe musi odpowiadać przepisom homologacyjnymi oraz warunkom technicznym pojazdów oraz ich niezbędnemu wyposażeniu.
            ps. Barwa światła 6000K jest stanowczo za zimna i oświetla bardzo mizernie. Lepsza dla oka i jakości świecenie będzie ok. 4000-5000K.

O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

• sew1981
              RS
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2009
              • 10917
              • Fiat

z tą barwą racja,
              a co musi co...to inna bajka w naszej rzeczywistości drogowej.
              na marginesie gdzieś mam takie homologacje co dopuszczają sredy i ledy, 100xkseny w nowych autach, co dają po gałach tak z naprzeciwka, że nie można się minąć spokojnie np. jak pada deszcz, a człowiek nie może sobie lampek dwóch zainstalować. nie dajmy się zwariować przez chore przepisy. poza tym powtarzam drl montują jak i gdzie chcą i żyją. ps. i żeby nie było nie jestem zwolennikiem oślepiania czy hidów montowanych wszędzie. tylko równego traktowania ludzi a w wypadku tych homologacji to trochę tak jak w wypadku srekonorm widać. kaska rządzi, niech ludzie kupują nowe, nie ważne że wali po oczach 4x tyle na krajówce w deszczu, homologację dostanie
              Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.

Komentarz

• endryu
                RS
                • 2006
                • 3773
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a co musi co...to inna bajka w naszej rzeczywistości drogowej
                Dlatego odpowiednim jest od razu brać pod uwagę to co jest właściwe.
                O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                =================================================

Komentarz

Pracuję...